Fotogalerij

Bezoek aan Tunis

De Belgische Minister van Pensioenen, Daniel Bacquelaine, vertegenwoordigde de Belgische regering in Tunis en toonde zo haar gehechtheid aan de democratie en democratische waarden.

De Eerste Minister, Charles Michel, heeft de Minister van Pensioenen, Daniel Bacquelaine, verzocht de Belgische regering te vertegenwoordigen en haar solidariteit met het Tunesische volk te betonen.
Op zondag 29 maart heeft Minister Daniel Bacquelaine tijdens zijn bezoek aan Tunis een krans neergelegd bij het monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag tegen het Bardomuseum. Er werd tevens aan herinnerd dat deze aanslag het leven heeft gekost aan, onder andere, een Belgisch onderdaan, Hilda Van Nerum.

Hij heeft vervolgens deelgenomen aan de republikeinse mars tegen terrorisme die toen in de stad doorging.

Iedereen streeft naar vrijheid en naar de fundamentele waarden en dus streeft iedereen naar democratie. De strijd voor die waarden is universeel. Alle landen bevinden zich in diverse stadia van democratie en wij dienen ervoor te zorgen dat in elk land de democratie wordt versterkt. Hier, in Tunesië, op een moment dat er een democratische regering aan de macht komt, is het van het grootste belang aanwezig te zijn en luidop en duidelijk 'neen' en 'genoeg' te zeggen. Al diegenen die de democratie een halt wensen toe te roepen, dienen resoluut te worden bestreden, aldus Minister Bacquelaine.